Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda muayyen bir süre ısı ve şule intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rekabet gibi faktörlere bentlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha faziletli bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede henüz hesaplı olabileceği dair hemfikirler.

Yangın kadar ivedi durumlarda dâhilen yeğni bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma güçlük olmayan bu kilitler yalnızca yangının menfi etkilerini bağırsakeriye hapseder.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü anında kapının kolayca açılması bâtınin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü amerikan bar kilit sistemidir. Bu tip yardımıyla kapı uslu bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlanabilir.

Montaj: Yangın kapısı, esaslı şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; katman adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına Yangın kapısı istanbul dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yangına dayanıklı müstacel çıkış bapları, ölçün baplara bakılırsa daha pahalı olur. Bu kapıların fiyatları 3500 TL'den mebdelayıp 15000 TL'ye denli çıkabilmektedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve âlem şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Antrparantez, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Aynı zamanda yangın kapkaloriın olmazsa olmazları beyninde; kapı aksesuarları da yan kırmızııyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Sizin bağırsakin yangın merdiveni projelerini yerinde tasarlayarak projeye yakışır yangın merdiveni uygulamasına birlikte karar verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Report this wiki page